English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Αυγούστου 2012

Σπαγγετίνη με σουπιές στην κατσαρόλα

Υλικά
500 γρ. σπαγγετίνη Νο 10
1 κιλό σουπιές φρέσκες
3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφαιρείτε απο τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι. (ή παίρνετε έτοιμες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες). Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις κόβετε κομματάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σουπιές, τις ανακατεύετε και τις σβήνετε με το κρασί. Τις αφήνετε στη φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό. Σιγοβράζετε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Σερβίρετε τα ζυμαρικά προσθέτοντας από πάνω ψιλοκομμένο φρεσκο βασιλικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts