English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Αυγούστου 2012

Σαν Σπετσοφάι by Act

Η 36η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Σαν Σπετσοφάι by Act". Πρόκειται για μια παραλλαγή που εμπνεύστηκα στιγμιαία και το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό!
Υλικά
4 μεγάλα χοντρά πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε φέτες)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
2 νεροπότηρα φρουτώδες κόκκινο κρασί
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο 
400γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα. Τα σοτάρουμε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμισθεί το οινόπνευμα κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο τα λαχανικά), ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα πιάτο βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο σαλτσόζουμο που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και τα λαχανικά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο μια μερίδα λαχανικών, απο πάνω βάζουμε λουκάνικα κι έτοιμο το "Σαν Σπετσοφάι by Act"!
(αν θέλετε συνοδέψτε το πιάτο σας και με λίγο ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό για να είναι πιο χορταστικό)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts