English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Νοεμβρίου 2011

Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά
1 φλιτζ. Καλαμποκίσιο Αλεύρι
5 φρέσκα Κρεμμύδάκια
1 ξερό Κρεμμύδι
1 κοτσάνι Πράσο
1 ποτ. Ανθρακούχο Νερό
1 κουτ. Σόδα σκόνη
4 φέτες Ψωμί
½ ματσάκι Άνηθο
1 ματσάκι Μαϊντανό
3 κουτ. Αποξηραμένο Δυόσμο
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το πράσο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Σοτάρουμε τα παραπάνω λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο για να μαραθούν. (Παλαιότερα τα έβαζαν ωμά στους κεφτέδες).
Μουσκεύουμε τέσσερις φέτες μπαγιάτικο ψωμί- μόνο τη ψίχα. Τα αφήνουμε για λίγο να ρουφήξουν νεράκι και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί, αφού το στραγγίσουμε. (Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου ψωμί, θα γίνουν λεπτά και τραγανά τα κεφτεδάκια μας.) Ρίχνουμε στο μπολ το καλαμποκάλευρο και τα χορταρικά που έχουμε σοτάρει. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. (Εδώ μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε. Όση περισσότερη πρασινάδα βάλουμε τόσο το καλύτερο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά π.χ. καρότο.)
Ρίχνουμε στο μπολ και τα μπαχαρικά: αποξηραμένο δυόσμο (ή φρέσκο αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε σε ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό μια κουταλιά σόδα και τη προσθέτουμε στο μείγμα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αφού αναμιχθούν καλά τα υλικά είναι ώρα για τηγάνισμα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας κάνουμε μικρά κρεμμυδοκεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και είναι έτοιμοι!
(Όταν δεν είναι περίοδος νηστείας προσθέτουμε αυγά αντί για σόδα για να φουσκώσουν οι κεφτέδες!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...