English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Τεμπέλικη πίτα

Υλικά:
2 πράσα
250 γραμμ. κολοκυθάκια
3 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμ. σπανάκι
50 γραμμ. μπέικον
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
80 γραμμ. αλεύρι
8 αυγά
100 γραμμ. τυρί γκούντα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα. Κόβουμε σε πολύ μικρές φετούλες τα κολοκύθια και το σπανάκι.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πράσα (κομμένα σε ροδέλες) και το λιωμένο σκόρδο. Σε 1’ ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σπανάκι μαζί με τα τριμμένα κολοκύθια, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν σε δυνατή φωτιά για 10’ περίπου ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Εντωμεταξύ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά (προσθέτοντάς τα ένα ένα) και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το μίγμα των λαχανικών με τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts