English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Φεβρουαρίου 2012

Τάρτα αγκινάρας

Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 4 κουταλιές γραβιέρα
- 4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
- 150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς
το κουκούτσι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. κάπαρη
ξαλμυρισμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες από τα φύλλα και το χνούδι.
- Τις τρίβιυμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Αφού μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
- Ανακατεύουμε τα μισά κομμάτια με τα τυριά, το λάδι (5-6 κουταλιές),
αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Τις υπόλοιπες τις τοποθετούμε στον πάτο μιάς λαδωμένης φόρμας
για τάρτες, ακτινωτά.
- Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά και μοιράζουμε και τις ελιές.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε κι’ αυτά από πάνω και ψήνουμε για
μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts