English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Απριλίου 2012

Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

Υλικά 
- 1.200 γρ. αρνάκι μπούτι ή σπάλα κομμένο σε κομμάτια
- 10 αγκινάρες
- 2 λεμόνια
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κλωνάρι άνηθο - λίγο αλεύρι
- αλάτι και πιπέρι Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- το χυμό από 2 λεμόνια

 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αγκινάρες και αφαιρούμε καλά το χνούδι από το εσωτερικό της καρδιάς. - Τις βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει αλατισμένο νερό και τα λεμόνια κομμένα στα 2. - Σωτάρουμε το κρέας με το βούτυρο και προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. - Ρίχνουμε 1 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. - Ρίχνουμε και τον άνηθο στην κατσαρόλα. - Τρίβουμε τις αγκινάρες με τις λεμονόκουπες και τις βάζουμε κι’ αυτές στην κατσαρόλα. - Τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 1 ώρα περίπου. - Χτυπάμε το αυγό με το χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε στο μείγμα λίγο από το ζεστό ζουμί, αλάτι-πιπέρι και όταν αυτό ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα. - Αφήνουμε το αυγολέμονο να μείνει λίγο στην κατσαρόλα, έπειτα την κουνάμε για να ανακατευθεί καλά το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts