English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Πέστροφες au bleu (Λουξεμβούργο)

Υλικά για 4 άτομα:
4 πέστροφες
250γρ λευκό κρασί
1 ποτήρι μηλόξιδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 γαρύφαλλα
θυμάρι, δάφνη και μαϊντανό ψιλοκομμένο
60γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζωμό σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα: βάζουμε μέσα το καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κρασί, μισό λίτρο νερό, τα γαρύφαλλα, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20΄.
Ζεσταίνουμε το ξίδι και το ρίχνουμε καυτό πάνω στις πέστροφες. Βάζουμε τις πέστροφες (τις οποίες έχουμε καθαρίσει) στον ζωμό για 15-20΄ χαμηλώνοντας τη φωτιά, για να σιγοβράσουνμε σκεπασμένη κατσαρόλα. Τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε μια πιατέλα. Σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το ζωμό ώσπου να μείνουν δυο-τρία ποτήρια και προσθέτουμε το βούτυρο. Διαλύουμε εκεί μέσα το κορν φλάουρ (σταδιακά), ανακατεύοντας συνέχεια να γίνει μείγμα κι αφήνουμε να βράσει 2΄ ανακατεύοντας καλά και έπειτα τη ρίχνουμε πάνω στις πέστροφες.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...